Gustur ...

 
Om du vill avla på en 1:a klass hingst som ....
             
              - ÄR OTROLIGT LÄTTLÄRD OCH RIDBAR
              - FICK HELA 8,07 FÖR RIDEGENSKAPER SOM 4:A ÅRING
              - HAR ETT FANTASTISKT LYNNE ...


Info 2015:
Är du intresserad av att betäcka ditt sto med Gustur ?
Hör då av dig till
Emma Örtendahl
telefon 0708-638272

Gustur
står på station hos Emmas Islandshästar
på Lingården i Kungslena, Tidaholm hela betäckningssäsongen.
Gå gärna in på www.emmasislandshastar.se  där Gustur har en egen sida.
Där kan du också hitta hans betäckningsavtal.  
Gustur har även en egen sida på Facebook.

Du kan även höra av dig till Inger Lindblom
telefon 0735-119065                                     

GUSTUR har efter bedömning i Wången 2010 gått in i 1:a klass. Med 7.93 för exteriör och 8.13 för ridegenskaper, en totalpoäng på 8.05. För tölt, galopp, skritt och helhetsintryck fick han 8,5. Gustur fick kommentarerna välrest med mycket aktion.

För exteriören tilldelades han 8-or för Huvud, Hals-manke-bog, Rygg och kors, Proportioner, Ben (kvalitet) och Hovar samt 7,7 för Benställning och 7 för Man och svans.
 

Far till GUSTUR  är 1:a klasshingsten Hrafnfaxi  frá  Vestra-Geldingaholti  som fått Elit-premie för avkommor.  Hrafnfaxi har tävlat i SM ett flertal gånger och representerat Sverige i både NM och VM.
http://
www.tolt.nu

Mor  till GUSTUR är Gleida från Ljunghem som avelsbedömdes som sjuåring i klass 2 med en första klass  för exteriören (8,13) då  med   8,5 för hals manke bog,  rygg och kors  samt proportioner.         
Gleida är mycket lättriden i alla gångarter ( ej pass) som är väl separerade.  Hon är välrest samt har mycket lätt för tölten.

GUSTURS mormor Osk frà Eirarbakka född 1985. Min första Islandshäst som jag köpte när hon var 5 år. Osk bedömdes som 7-åring i 2:a klass efter endast 4 veckors träning av Erik Andersen som även visade henne . (Behövdes tydligen inte så lång tid med  träning på den tiden ?!)

GUSTURS morfar är 1:a klasshingsten Háleggur från Oskarslund. En hingst med en 9a för passen samt många tävlingsmeriter i SM och NM. Han har även ett fantastiskt fint lynne. (avliden 2011)     http://www.norrbackensislandshastar.se 

                            

 

Gustur föddes 2005. Visades som ettåring på unghästbedömning med Nina Bergholtz som domare, hon tilldelade då Gustur ett mycket lovande. Gustur har under hela sin uppväxt haft ett kanonlynne vilket gjort det mycket enkelt för oss att behålla honom som hingst.

I slutet av året 2008 åkte Gustur till Sigfus Sigfusón för inridning där det visade sig att han hade kapacitet för att avelsbedömas redan som fyra åring. Han visades första gången i Vaggeryd i maj 2009, där han fick 7.74 för exteriör, 8.07 för ridegenskaper och en totalpoäng 7.94. Visades sedan om i Strömsholm där han höjde sin exteriör poäng till 7.94. 

Gustur är den ultimata ridhästen som alla kan rida. Gustur har ett jättefint lynne, med alla fem gångarter på plats. Gustur har mycket lätt för sig.

 

 
Gustur på Avelsbedömningen i Vaggeryd 2009 ...
                                                                                                                                                                    (uppvisad av Sigfus Sigfusson)